Mijn naam is Jacqueline Roks.

Jaren geleden, in een periode waarin veel gebeurde, zocht ik contact met een haptotherapeut. Eigenlijk wist ik niet goed wat het inhield maar was er wel het gevoel dat het mij goed zou kunnen doen. Vanaf dat moment leerde ik, dat naast het luisteren naar mijn verstand, er nog een belangrijke raadgever in mij huist namelijk het gevoel. Het contact hiermee was ik kwijtgeraakt. In mijn eigen therapeutisch proces heb ik geleerd om te onderscheiden wat anderen van mij verwachten en waar mijn eigen behoeftes liggen. Ik heb geleerd om te luisteren naar mijn lichaam, deze gevoelens te herkennen, erkennen en daar de verantwoording voor te nemen. Een proces dat mij gemaakt heeft tot een autonoom mens, steeds op zoek naar de bezieling van de dingen die op mijn levenspad komen. Met dit proces wil ik ook graag andere mensen helpen en daarom ben ik in 2009 begonnen aan de 5-jarige post-HBO opleiding Haptotherapie aan de Academie voor Haptonomie in Doorn.

Als haptotherapeut met een christelijke levensvisie heb ik respect voor de normen en waarden van anderen en tegelijkertijd vind ik het een uitdaging om te zoeken wanneer en hoe deze normen en waarden ons belemmeren om te zijn wie we in oorsprong bedoeld zijn.

Naast mijn werk als haptotherapeut ben ik ook werkzaam als Operatie-assistente.  Ik heb enige jaren ervaring als teamleidster op de operatie-afdeling. Met de kennis die ik heb opgedaan vanuit beide beroepen geef ik workshops en teamsessies waarbij de focus ligt op vitaliteit en kwaliteit van ieder individu maar ook van het team als geheel. Hoe zorg je dat een team optimaal samenwerkt? Waar liggen de kwaliteiten en waar de valkuilen? Hoe verbind je je met elkaar?

Haptonomie gaat over verbinding met jezelf en verbinding met de ander.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

agb code zorgverlener 90104576 – agb code praktijk 9063867 – Vereniging voor haptotherapeuten lid nr.785 – Kvk 69995559