Mijn naam is Jacqueline Roks.

Naast mijn werk als haptotherapeut ben ik werkzaam als Operatie-assistente en heb ik ook enige jaren gewerkt als teamleidster op de operatie-afdeling. Jaren geleden ben ik zelf voor de eerste keer in aanraking gekomen met haptotherapie. In een periode waarin veel gebeurde zocht ik contact met een haptotherapeut. Eigenlijk wist ik nog niet goed wat het inhield maar ergens was er het gevoel dat het mij weleens goed zou kunnen doen. Vanaf dat moment leerde ik, dat naast het luisteren naar mijn verstand, er nog een belangrijke raadgever in mij huist namelijk het gevoel. Het contact hiermee was ik kwijtgeraakt. De eerste behandeling haptotherapie was voor mij een openbaring en heeft mij niet meer losgelaten.

In mijn eigen therapeutisch proces heb ik geleerd om te onderscheiden wat anderen van mij verwachten en waar mijn eigen behoeftes liggen. Ik heb geleerd om te luisteren naar mijn lichaam, deze gevoelens te herkennen, erkennen en daar de verantwoording voor te nemen. Een proces dat niet gemakkelijk ging maar wat mij gemaakt heeft tot een autonoom mens, steeds op zoek naar de bezieling van de dingen die op mijn levenspad komen. Met dit proces wil ik ook graag andere mensen helpen en daarom ben ik in 2009 begonnen aan de 5-jarige post-HBO opleiding Haptotherapie aan de Academie voor Haptonomie in Doorn.

Als haptotherapeut met een christelijke levensvisie heb ik respect voor de normen en waarden van anderen en tegelijkertijd vind ik het een uitdaging om te zoeken wanneer en hoe deze normen en waarden ons belemmeren om te zijn wie we in oorsprong bedoeld zijn.

“We zijn geworden wie we zijn door het verleden, we kunnen worden wie we in oorsprong zijn bedoeld door de toekomst in autonomie aan te gaan”.

 

agb code zorgverlener 90104576 – agb code praktijk 9063867 – Vereniging voor haptotherapeuten lid nr.785